Waarom Escape Games goede teams vormen

- 10/02/2022 -

Escape rooms bevatten de elementen van een klassieke werksituatie : het bereiken van een gemeenschappelijk doel, beperkte middelen om dat doel te bereiken en een deadline. Voeg daa... Lees meer

Waarom Escape Games goede teams vormen

Indien je niet vertrouwd bent met het concept van een escape room. Dit is een echte (zoals in face-to-face teambuilding) of virtuele (zoals in online teambuilding) situatie waar de spelers aanwijzingen ontdekken, puzzels oplossen en verschillende taken volbrengen om een doel te bereiken.

Escape rooms bevatten de elementen van een klassieke werksituatie : het bereiken van een gemeenschappelijk doel, beperkte middelen om dat doel te bereiken en een deadline. Voeg daaraan nog het ontcijferen van codes & raadsels; het vinden van verborgen elementen en een portie competitie en je hebt een uniek kader om de teamdynamiek te versterken.

Escape games kan je namelijk niet op je eentje oplossen. Er is een team nodig en dus gerichte samenwerking en communicatie. Ervaren managers kennen de krachtige effecten van dergelijke learning games die communicatie, inzicht in de individuele sterktes van je collega’s en het werken onder tijdsdruk stimuleren.

Escape Games stimuleren communicatie

Escape Games bevatten informatie. Veel informatie, die dan dikwijls ook nog eens verborgen is of cryptisch omschreven. Iedereen binnen het team moet meehelpen om informatie te verzamelen. Maar dat is slechts de eerste stap. Die informatie dient samengebracht te worden zodat elk teamlid hiermee aan de slag kan. Kortom, escape games vereisen dat je communiceert.

In een fysieke escape room verloopt die communicatie doorgaans verbaal. Op zich niet eigenaardig – het team is aanwezig in dezelfde ruimte. Tijdens een online escape game is verbale communicatie echter niet eenvoudig, juist door de eigenheid van een videoconferentie. Hier kan de sleutel tot succes de gebruikte technologie zijn. Wordt er informatie visueel weergegeven zoals chat en het delen van een scherm? Teams die gewend zijn om gedecentraliseerd te werken gaan al snel door naar een collaborative document of een whiteboard platform zoals Miro.

Inzicht in de individuele sterktes van je collega’s

Escape games, of het nu gaat over een in-person escape room of een online teambuilding, zijn altijd tijdsgebonden. De klok tikt ongenadig verder. Het is door die tijdsdruk dat het denkproces bij veel deelnemers wijzigt naar typische problem solving. De meest succesvolle teams echter zijn dikwijls niet diegenen die zich gooien op de raadsels; maar zij die een plan van aanpak bespreken, ook de meer stille teamleden betrekken en regelmatig nagaan of iedereen op één lijn zit.

Hoe dan ook, door het speels en competitief karakter van escape games kunnen talenten naar boven komen die anders onopgemerkt zouden zijn gebleven omdat collega’s gewend zijn geraakt aan de specifieke rollen die ze in een bepaalde omgeving (moeten) spelen. Het geeft het individu de kans om uit te blinken.

 

Op TeambuildingGuide kan je zowel In-Person Escape Rooms vinden als Online Escape Games.

Vector curve

Nieuws, Tips & Tricks
rechtstreeks in jouw inbox?

    Inschrijven
    vector Mobile Menu TeambuildingGuide